2013-09-20 14:36:43• hírek • Szatmár.ro

Vasárnap a Németi templomban ünnepel a Világíts TV

Mészáros János Elek, a Csillag Születik verseny győztese lép fel vasárnap a Németi templomban.

Tavaly a partiumi tévénézők közül is nagyon sokan szorítottak egy református presbiternek, aki a maga egyszerűségében igazi értékeket vitt a legnézettebb magyar televízió tehetségkutató versenyébe. Igazi magyar huszár utolsó élő leszármazottjaként bukkant fel a színpadon, őszinteségével nyűgözte le a zsűrit.

Mészáros János Elek 1971. január 11-én született Alcsútdobozon. 2002-ben elnyerte a Simándy József-díjat. 2009-ben a Csendül a Nóta Nemzetközi Magyarnóta Énekverseny szentlőrinci döntője első helyezettje lett. 2012-ben a barátai javaslatára jelentkezett a Csillag születik című tehetségkutató műsorba, melyet megnyert. 2012. szeptember 16-án Szenes Iván művészeti díjat kapott a névadó dalszerző emlékére rendezett koncerten.

Nevelni, ápolni és megtartani a kórusokkal

Vasárnap a Németi templomban Mészáros János Elek koncertjére ráhangolódásul meghallgathatjuk a Szatmárnémeti Református Gimnázium Gyermekkórusa és Lelkipásztorkórusa szolgálatát.

Mindkét kórus 2008 novemberében, Higyed Gyöngyi ének-vallástanár, kántor vezetésével alakult meg. A Gimnázium Gyermekkórusát V.-VIII. osztályos diákok alkotják és 40 tagot számlál. A Lelkipásztor kórust 12 lelkipásztor és a hozzájuk csatlakozó női szólamok alkotják. A női szólamokban pedagógusok, egyháztagok, lelkipásztor feleségek énekelnek. A vegyeskar 28 tagot számlál. A kórusok összetétele ökumenikus jellegű.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: